Dagbesteding

U woont zelfstandig, maar u voelt zich soms eenzaam. Of het lukt niet goed meer om uw dag op een fijne en gestructureerde manier in te vullen. Wij helpen u daar graag bij.

en Verpleeghuis Elim

  • Ouderen

  • Verpleeghuis Elim

In het kort

In het kort

In verpleeghuis Elim kunt u zes dagen per week terecht voor een goede en waardevolle dagbesteding. Wij bieden diverse activiteiten aan, waarbij we goed kijken wat het beste bij u past. Denk bijvoorbeeld aan samen koken of een kleine wandeling door onze tuin.

Wat is dagbesteding bij Elim?

Wat is dagbesteding bij Elim?

Als u ouder wordt, kunnen de dagen lang en leeg aanvoelen. De mensen uit uw omgeving zijn aan het werk en u kunt het gevoel krijgen dat u er alleen voor staat.

De dagbesteding bij Elim biedt de mogelijkheid om een waardevolle invulling aan uw dag te geven. U kunt genieten van de ontmoeting met anderen, u eet en drinkt gezamenlijk en u kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koken en bakken, samen zingen of spelletjes doen.

Voorwaarden

Voorwaarden

Voor de dagbesteding is een beschikking van uw gemeente nodig of een indicatie afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Kan ik gebruik maken van de dagbesteding?

Kan ik gebruik maken van de dagbesteding?

Voor deelname aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig. De dagbesteding kan worden vergoed vanuit de:

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • Wet langdurige zorg (Wlz)

Voor dagbesteding vanuit de Wmo doet u een aanvraag bij de gemeente waar u woont. Voor een vergoeding vanuit de Wlz heeft u een zorgindicatie nodig. Klik hier voor meer informatie over het WMO loket gemeente Barneveld.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een zorgindicatie? Bekijk dan de Informatiemap dagbesteding.

Hoe vraag ik een Wlz-zorgindicatie aan?

Hoe vraag ik een Wlz-zorgindicatie aan?

Om zorg vanuit de Wlz te krijgen heeft u altijd een indicatiebesluit nodig. Hierin staat welke zorg u nodig heeft. U krijgt dit besluit van het CIZ. Hoe u een aanvraag voor zorg uit de Wlz kunt doen, hoe het CIZ een aanvraag beoordeelt en wat er daarna gebeurt, leest u op www.CIZ.nl.

Eigen bijdrage

Eigen bijdrage

Wanneer u gebruik maakt van onze dagbesteding, betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Deze bijdrage wordt gebaseerd op het inkomen dat u heeft. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage.

Benieuwd wat uw eigen bijdrage is? Op www.hetcak.nl maakt u eenvoudig een berekening.

Uw zorgvraag

Uw zorgvraag

Wilt u meer weten over het aanvragen van zorg en wat daarbij komt kijken? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina.

Uw zorgvraag

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Dagbesteding of gaat u graag met iemand in gesprek over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!