Adriana de Waard

Helpende

Dat Adriana oog heeft voor de bewoners, is al snel duidelijk: “Deze ouderen zijn gewone medemensen die kwetsbaar zijn geworden. Juist daardoor mag ik dichtbij hen komen en kan ik mijn liefde aan hen kwijt. Daardoor zie je mensen blij worden. Je kunt hun dag echt goedmaken, al is het alleen al door iemands rug lekker te wassen.”

Dit sociale aspect heeft ook alles te maken met het geloof dat een grote rol speelt in Elim. “We bidden samen en nu ik de mensen beter leer kennen, zie ik ook wat het geloof voor hen persoonlijk betekent. Daarom is het ook zo mooi om een band op te bouwen met de mensen en dit met elkaar te delen. Heel waardevol is het ook om bewoners in de laatste levensfase te kunnen bemoedigen vanuit de Bijbel.”

We doen het echt sámen.

Niet alleen met de bewoners kan Adriana goed opschieten, ze voelt zich ook helemaal thuis in het team. “We doen het echt samen. Er is een warme sfeer en op moeilijke momenten staan we naast elkaar. Ik vraag bijvoorbeeld weleens of er iemand met me mee wil gaan om afscheid te nemen van een overleden bewoner. Altijd staat er dan meteen iemand op om mee te gaan. En werken in een team is ook gewoon heel erg gezellig.”

Adriana is goed opgevangen bij Elim en kreeg een inwerkprogramma op maat. “Ik had ooit een diploma gehaald, maar had nog niet eerder in de zorg gewerkt. Ik heb wat thuiscursussen gekregen, over onderwerpen als mondzorg of EHBO voor ouderen. Je kunt hier altijd bij een manager binnenlopen als je ergens tegenaan loopt. En waardering krijg je genoeg: altijd is er wel een bedankje op de teampost, dan weer vanuit Sirjon, dan weer vanuit Elim. Je voelt dat ze aan je denken!”