Dagbesteding

U woont zelfstandig, maar u voelt zich soms eenzaam. Of het lukt niet goed meer om uw dag op een fijne en gestructureerde manier in te vullen. Wij helpen u daar graag bij. In woonzorgcentrum Elim kunt u zes dagen per week terecht voor een goede en waardevolle dagbesteding.

Wij bieden diverse activiteiten aan, waarbij we goed kijken wat het beste bij u past. Denk bijvoorbeeld aan samen koken of een kleine wandeling door onze tuin.

Wat is dagbesteding bij Elim?

Als u ouder wordt, kunnen de dagen lang en leeg aanvoelen. De mensen uit uw omgeving zijn aan het werk en u kunt het gevoel krijgen dat u er alleen voor staat.

De dagbesteding bij Elim biedt de mogelijkheid om een waardevolle invulling aan uw dag te geven. U kunt genieten van de ontmoeting met anderen, u eet en drinkt gezamenlijk en u kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koken en bakken, samen zingen of spelletjes doen.

Kan ik gebruik maken van de dagbesteding?

Voor deelname aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig. De dagbesteding kan worden vergoed vanuit de:

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • Wet langdurige zorg (Wlz)

Voor dagbesteding vanuit de Wmo doet u een aanvraag bij de gemeente waar u woont. Voor een vergoeding vanuit de Wlz heeft u een zorgindicatie nodig.

WMO loket gemeente Barneveld

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een zorgindicatie? Vraag deze dan eenvoudig aan.

Meer informatie

Informatiemap dagbesteding

Hoe vraag ik een WLZ-zorgindicatie aan?

Om zorg vanuit de Wlz te krijgen heeft u altijd een indicatiebesluit nodig. Hierin staat welke zorg u nodig heeft. U krijgt dit besluit van het CIZ. Hoe u een aanvraag voor zorg uit de Wlz kunt doen, hoe het CIZ een aanvraag beoordeelt en wat er daarna gebeurt, leest u op www.CIZ.nl.

Eigen bijdrage

Wanneer u gebruik maakt van onze dagbesteding, betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Deze bijdrage wordt gebaseerd op het inkomen dat u heeft. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage.

Benieuwd wat uw eigen bijdrage is? Op www.hetcak.nl maakt u eenvoudig een berekening.