U bent hier:

Vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum Elim

 

Koffie schenken, sinaasappels persen, de winkel runnen, bezoekers ontvangen, klussen in de tuin en helpen bij de gezamenlijke maaltijden en op de welzijnsgroepen. De vrijwilligers van woonzorgcentrum Elim zijn iedere dag druk in de weer.

Door hun inzet is het mogelijk om bewoners extra aandacht en liefde te geven. En dat wordt gewaardeerd!

Wat doen vrijwilligers bij Elim?

De vrijwilligers ondersteunen de zorgmedewerkers op verschillende gebieden, maar kunnen bij bepaalde activiteiten zelfstandig zorg dragen voor de uitvoering. Welzijn verhogende activiteiten staan centraal bij het vrijwilligerswerk.

In Elim zijn veel verschillende taken voor vrijwilligers, bijvoorbeeld:

 • gastvrouw op de afdelingen
 • bezoekvrijwilliger
 • vrijwilliger terminale zorg
 • chauffeur
 • tuinonderhoud
 • technische dienst
 • receptie


Ook kan Elim dankzij de inzet van vrijwilligers extra faciliteiten in stand houden, zoals de:

 • kapsalon  
 • winkel
 • bibliotheek
 • openstelling van de receptie in de avonduren
   

Identiteit

Elim in Barneveld biedt bewoners een veilige, comfortabele en gezellige woonomgeving die voelt als thuis. Dit thuisgevoel wordt sterk bepaald door de identiteit.

In ons reformatorisch woonzorgcentrum is Gods Woord de leidraad voor ons doen en laten. We gaan met elkaar in gesprek over de belangrijkste dingen in het licht van Gods Woord. We houden dagopeningen en -sluitingen, beginnen maaltijden gezamenlijk en vullen de zondag op een vertrouwde manier in.

De vrijwilliger stemt in met het uitgangspunt van de stichting en handelt hier ook naar. Het uitgangspunt is het onfeilbare Woord van God en de daarop gebaseerde Drie Formulieren van Enigheid.

Aanmelden als vrijwilliger

Overweegt u om vrijwilligerswerk bij Elim te komen doen? Daar zijn we blij mee! Wij hebben op dit moment meerdere vacatures waarvoor u zich kunt aanmelden.

Ook als er geen geschikte vacature voor u bij zit, horen we graag van u. Er is altijd een taak die past bij uw talenten en mogelijkheden. Neem gerust contact op met de Coördinator Vrijwilligers om samen te bekijken welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich kunt inzetten. 

Vacatures vrijwilligers Contact Coördinator Vrijwilligers

Coördinator Vrijwilligers

Om al het vrijwilligerswerk binnen Elim in goede banen te leiden, is in 2016 de Vrijwilligersraad aangesteld. Daarnaast is Eline de Frel werkzaam als Coördinator voor de Vrijwilligers. Zij leidt, in goed overleg met het management en de Vrijwilligersraad, alle vrijwillige werkzaamheden in goede banen.

Het doel van het vrijwilligerswerk binnen woonzorgcentrum Elim is om het persoonlijk welzijn van de bewoners te bevorderen en het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Elim streeft hierin naar continuïteit, zowel voor de bewoners als voor de vrijwilligers, maar dit kan niet gegarandeerd worden, omdat de zorg altijd in beweging is.

Eline de Frel: ‘Niet alleen de bewoners zijn blij met de vrijwilligers, ook de vrijwilligers genieten van hun werk bij Elim. Een vrijwilliger heeft niet alleen waardevol contact met de bewoners, maar ook met de andere vrijwilligers. Dankzij de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers, kunnen we de bewoners van Elim extra tijd, aandacht en liefde geven. De vrijwilligers maken van Elim nóg meer een veilig thuis.’


Voor alle vrijwilligers wordt één keer per jaar een gezellige avond met diner georganiseerd. Ook krijgen zij een eindejaarsattentie.