U bent hier:

Veelgestelde vragen

Kan ik een rondleiding krijgen in woonzorgcentrum Elim?

U bent van harte welkom. Neem contact op met onze cliëntadviseur via 0342-403400 om een afspraak te maken.

Hoe wordt een zorgappartement opgeleverd?

Het appartement wordt schoon opgeleverd incl. vloer, vitrage, overgordijnen, ophangsysteem voor schilderijen/ fotolijsten, hoog/ laag bed met nachtkastje en kledingkast.

Wat zijn de kosten voor het wonen in woonzorgcentrum Elim?

De kosten voor wonen met zorg worden uit de Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) betaald. Ook wordt een eigen bijdrage gevraagd. Hoe hoog uw eigen bijdrage is, kunt u via CAK laten uitrekenen.

Waar moet ik een zorgindicatie aanvragen?

Een zorgindicatie vraagt u aan bij het CIZ. Onze cliëntadviseur Hetty Kieft kan u helpen als u hier vragen over heeft.

Mag ik mijn huisdier meenemen als ik naar woonzorgcentrum Elim verhuis?

Het is toegestaan huisdieren te houden in het appartement, tenzij er dringende redenen zijn om dit te verbieden. U moet dan binnen de termijn die Elim in overleg met u bepaalt het huisdier naar elders overbrengen.

Houd ik mijn eigen telefoonnummer als ik in woonzorgcentrum Elim ga wonen?

Woonzorgcentrum Elim heeft een eigen telefooncentrale, u krijgt een nieuw telefoonnummer toegewezen. Daarnaast kunt u eventueel uw eigen mobiele telefoon behouden.

Kan ik gebruik maken van Wifi (internet)?

Er is een code nodig om gebruik te maken van Wifi, deze is bekend bij de receptie.

Zijn er bezoektijden?

Nee, uw bezoek is op ieder moment van de dag welkom. De medewerker of vrijwilliger van de receptie wijst uw bezoek graag de weg.

Wanneer kom ik in aanmerking voor overbruggingszorg?

Overbruggingszorg wordt gegeven terwijl iemand wacht op een plek in een zorginstelling. woonzorgcentrum Elim is verantwoordelijk voor overbruggingszorg zodra de bewoner met de zorgtoewijzing bij ons is binnengekomen en op de wachtlijst staat.

Wat is het verschil tussen de verpleegafdelingen en de psychogeriatrische verpleegafdeling Oase?

De verpleegafdelingen zijn ‘open afdelingen’. De psychogeriatrische verpleegafdeling Oase is een afdeling beschermd wonen met BOPZ (wet Bijzondere Opneming Psychiatrisch Ziekenhuis). Dit betekent onder andere dat er een code nodig is om van de afdeling naar buiten te gaan.

Kan iemand met NAH worden opgenomen in woonzorgcentrum Elim?

Dit is afhankelijk van de specifieke zorgvraag. In sommige gevallen is dit mogelijk, in andere gevallen past een andere woonzorgvoorziening beter bij de zorgvraag.